Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-02-2023 09:37

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 10ης Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 13ης Φεβρουαρίου 2023 ανταποκρίθηκε σε 72 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές, 39 ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις. Από τις 06:00 της 12ης Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 13ης Φεβρουαρίου 2023 ανταποκρίθηκε σε 22 κλήσεις για βοήθεια, εννέα πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 14:47, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινη πέργολα στη βεράντα ιδιωτικής κατοικίας στην κοινότητα Πέγειας της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15:10. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η πέργολα, μία αλουμινένια πόρτα και τρία αλουμινένια παράθυρα της οικίας υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν εντός της οικίας χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από πλαστική τσάντα η οποία περιείχε στάχτη τζακιού και είχε τοποθετηθεί σε σωρό από μπρικέτα στη βεράντα της οικίας.

Η ώρα 19:45, λήφθηκε κλήση στην Αστυνομία για παροχή βοήθειας σε επιχείρηση ανεύρεσης δύο ατόμων τα οποία είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους ενώ έκαναν πεζοπορία στο φαράγγι του Άβακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Δύο άτομα, μαζί με τον σκύλο τους, βρέθηκαν κοντά σε χαράδρα, πάνω σε βράχο, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το φαράγγι, σε δύσβατη περιοχή χωρίς οποιονδήποτε τραυματισμό και, αφού ανασύρθηκαν από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη χρήση σχοινιών και διασωστικής εξάρτυσης, παραδόθηκαν στην Αστυνομία.

Η ώρα 00:24, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δίκυκλο όχημα τύπου σκούτερ, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στη μέση του δρόμου στη Λινόπετρα, στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω δίκυκλο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.  

(ΜΓ/ΕΧΡ)